Хиновски изтъкна пред БНТ, че има много нерешени въпроси, защото

...
Хиновски изтъкна пред БНТ, че има много нерешени въпроси, защото
Коментари Харесай

Енергийните експерти Хиновски и Божков се разминаха в парите за АЕЦ „Козлодуй” и АЕЦ „Белене”

Хиновски посочи пред Българска национална телевизия, че има доста нерешени въпроси, тъй като нямаме тактика за обработването и съхраняването на нуклеарните боклуци. Според него това е тежък въпрос, който би трябвало да се реши и с публично разискване, изключително в общините, където могат да се складират.

„ Не знам за какво в съдружното съглашение бяха опълчени Белене и Козлодуй”, разяснява Божков, като акцентира, че може да се развиват и двата плана за нови блокове. Според него би трябвало да има самостоятелна експертиза от външни експерти. Експертът обаче акцентира, че в случай че се забавим с тези стъпки, можем да загубим доста поради натиска от Европейски Съюз за така наречен зелена договорка.

Двамата специалисти обаче застъпиха разнообразни отзиви кой план е по-изгоден. Според Хиновски нови блокове на АЕЦ „ Козлодуй” ще излязат с 1,2 милиарда лв. по-евтино, тъй като има построена инфраструктура. „ Аз съм на тъкмо противоположното мнение”, съобщи Еленко Божков, който сподели, че може да покаже преимуществото на АЕЦ „ Белене” с съответни данни.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР