Химикалите в потребителски продукти, които се използват в ежедневието, като

...
Химикалите в потребителски продукти, които се използват в ежедневието, като
Коментари Харесай

И химикалите в сапуна замърсяват въздуха

Химикалите в потребителски артикули, които се употребяват в всекидневието, като сапун и бои, са главен източник на замърсяване на въздуха, съпоставим с изгорелите автомобилни газове, оповестява в. "Индипендънт ".
Сапуните и боите изпускат обилни количества нефтохимикали и съперничат на превоза като водещ замърсител на въздуха в градовете.
Замърсяването на въздуха е на пето място в света измежду рисковете за здравето. Властите в доста страни са под напън да обезпечат по-чист въздух. Изследването на учени от американското Национално ръководство по проучване на океаните и атмосферата демонстрира, че токсичните химикали в градска среда не са единствено от превоза.
Учените са разгледали приноса на летливите органични съединения към замърсяването на въздуха. Това са химикали, които могат да създават както фини прахови частици, по този начин и озон. Съдържат се в доста постоянно употребявани артикули, като мастила, лепила, почистващи средства, артикули за персонална хигиена, разтворители, парфюми, пестициди, създадени с нефтопродукти. Според американските учени тези ежедневни артикули са отговорни за половината от летливите органични съединения в промишлените градове.
Резултатът е неочакван, тъй като единствено към пет % от суровия петрол се рафинира до химикали за потребителски артикули, а от 95 % се създават горива.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР