Химикалът, използван от 60-те години на миналия век за направата

...
Химикалът, използван от 60-те години на миналия век за направата
Коментари Харесай

Ето как да се спасите от отровите в пластмасите

Химикалът, употребен от 60-те години на предишния век за изработката на някои типове пластмаси, имитира женския сексуален хормон естроген и е обвързван с ниския брой сперматозоиди и стерилитет при мъжете, както и с рак на гърдата и простатата.

Проучване от университета в Ексетър, чиито откриватели са изследвали проби от урина от 94 младежи, открили, че 86% са имали следи от Бисфенол А /БПА/ в тялото си. Експертите се притесняват, че е безусловно невероятно да се избегне химичното вещество, като се има поради необятното потребление на пластмасови опаковки за храна.

Европейската организация по химикалите предходната година преквалифицира БПА като вещество, предизвикващо " доста огромно безпокойствие ", заради " евентуалните си съществени последствия " за човешкото здраве. Освен че дават проби от урината, младежите попълняха дневниците за храна.

Дори, когато им беше казано да заобикалят БПА в диетата си за една седмица, нямаше измерим спад на химичното вещество в телата им. Предишни проучвания демонстрират, че хората рискуват по-висока експозиция, в случай че неведнъж употребяват пластмасови бутилки, съдържащи БПА, заради изхабяване с течение на времето и в случай че затоплят пластмаси, съдържащи веществото в микровълновата фурна.

ЗАЩО Е ПО-ОПАСНО ЗА ЖЕНИТЕ И ДЕЦАТА?

Децата и бременните дами са изключително податливи на увреждане от поглъщането на химикала БПА, тъй като имат големи количества хормони на растежа и развиване в телата си.

Дори може да засегне бъдещите генерации, тъй като може да има нездравословно влияние върху женското възпроизводство и има капацитет да повлияе на мъжките репродуктивни системи.

Голям брой научни проучвания са свързани БПА и с голям брой здравословни проблеми, в това число ранен пубертет, затлъстяване, неплодородие, инхибиране на инсулина, хиперактивност и умствени увреждания.

Той също по този начин е обвързван с възможен нараснал риск от рак на гърдата и простатата, сърдечни болести и диабет вид 2.

КАКВА Е АЛТЕРНАТИВАТА?

Може да се гордеете постоянно с пазаруването на бутилки за вода, да вземем за пример с етикет, който споделя " без БПА ".

Използвайте стъклени или железни съдове в кухнята. Не претопляйте храна в пластмасови съдове. Използвайте пластмасовите съдове за еднократна приложимост наложително в действителност еднократно.

 

За жената
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР