Химик, който твърди, че е свързан с тайната съветска програма

...
Химик, който твърди, че е свързан с тайната съветска програма
Коментари Харесай

Създател на Новичок се извини на Навални

Химик, който твърди, че е обвързван с тайната руска стратегия за основаване на невротоксичното вещество Новичок, се извини на съветския опозиционер Алексей Навални, който съгласно немските управляващи е бил токсичен с това вещество, съобщи Франс прес.

" Поднасям дълбоки извинения на Навални, че съм взел участие в това незаконно действие по основаването на веществото, с което е бил токсичен ", съобщи Вил Мирзаянов в изявление за опозиционната телевизия " Дожд ".

Мирзаянов, който към този момент живее в Съединени американски щати, първи е разкрил съществуването на Новичок в публикации, оповестени при започване на 90-те години.

" Навални би трябвало да бъде толерантен, само че най-после още веднъж ще бъде в положително здраве ", посочи Мирзаянов, прогнозирайки възобновяване след близо година. Според него критикът на Кремъл евентуално е погълнал отровата, защото наподобява не е заразил други хора.

За разлика от него различен академик, взел участие в основаването на Новичок - Владимир Углев, съобщи пред съветския уебсайт за следствия " Проект ", че оцеляването на Навални сочи, че той е бил в контакт с отровата посредством кожата, без да я гълтам.

Близки на Навални настояват, че са прибрали доказателства от хотелската стая на опозиционера в Томск малко преди да му прилошее в самолета. Според тях следи от Новичок са открити от немска лаборатория върху бутилка от минерална вода.

Руски академик, представян от държавните медии като помощник при основаването на Новичок, сложи през днешния ден под подозрение изказванията на Мирзаянов. Пред РИА Новости Леонид Ринк твърди, че Мирзаянов в никакъв случай не е влизал в групата по създаването на това вещество. Той няма никакво отношение към биохимията, а е елементарен хроматографист, показва Ринк.

 

Според Ринк опозиционерът Навални не е бил изложен на Новичок, тъй като следователно е нямало да остане жив.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР