Хилядолетното наследство за производство на вино по нашите земи вдъхнови

...
Хилядолетното наследство за производство на вино по нашите земи вдъхнови
Коментари Харесай

Вината Kabile съживяват древните тракийски традиции

Хилядолетното завещание за произвеждане на вино по нашите земи въодушеви най-старата маза в Южна България „ Вила Ямбол “ да сътвори серията виновност Kabile. Те са кръстени на античния тракийски град, който се намира единствено на няколко километра от винарната. Историята споделя, че селището е построено край огромен паметен център към богинята Кибела на възвишението Зайчи връх. Именно в античния град Кабиле бил основан щемпел с лика на богинята, който доказвал произхода на всяка амфора с вино оттова. Затова през днешния ден серията Kabile запечатва нейния облик на своите етикети.

Любопитна детайлност е, че екипът на винарната има вяра, че покровителството на богинята им оказва помощ и до през днешния ден. Още с дебюта си на пазара през 2017 година марката завоюва " Златен ритон " и три златни медала на първата си интернационална дегустация по време на „ Винария “. Тяхното Kabile Мавруд и Каберне Совиньон сграбчи три златни медала - от Mondial de Bruxelles, от Vinalies International и от London experts in wine – Best of Bulgaria 2017. А тази година серията се радва на над 20 интернационалните оценки от най-престижните надпревари. Седем от оценките са от влиятелния Vinalies Internationales 2019 във Франция. На пътуващия интернационален конкурс Mondial de Bruxelles премиите са четири. На Los Angeles International Wine Awards виновността на най-старата маза в Южна България завоюваха общо осем наградата. От International Wine Challenge 2019 серията завоюва едно бронзово отличие за аленото Kabile Мерло и Каберне Совиньон.

„ Често археолозите търсят зависимостта сред историята и сегашното. Виното е една от тези живи връзки, която ни свързва с това, което сме били и е естествено да бъдем “, уверени са във „ Вила Ямбол “. Традициите и историята са две неща, на които от избата извънредно доста държат и съхраняват през всичките тези години. „ По нашите места с изключение на, че е култивирано грозде, т.е. хората отглеждат грозде и го ядат, те вършат от него напитка още от времето на каменно-медната ера, т.е. доста, доста рано спрямо останалия свят. Виното е една от свещените питиета на траките – по тази причина взехме решение да пресъздадем цялото това хилядолетно завещание и богатата история на нашия район в Kabile “, споделя изпълнителният шеф на „ Вила Ямбол “ Красимир Аврамов. Серията се състои от сортовете Шардоне, от купаж от Шардоне и Совиньон блан, розе от Сира и три червени виновност: от Мавруд и Каберне Совиньон, от Мерло и Каберне и от чиста Сира.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР