Хилядна демонстрация се състоя днес във Варшава в знак на

...
Хилядна демонстрация се състоя днес във Варшава в знак на
Коментари Харесай

Хиляди във Варшава демонстрираха в подкрепа на съдебната реформа

Хилядна проява се състоя през днешния ден във Варшава в символ на поддръжка за правосъдните промени на държавното управление, съобщи ДПА.

Протестиращите се събраха по обяд пред постройката на конституционния съд, като развяваха полски флагове и плакати с рецензии към полските съдии, както и с надписи, подкрепящи промяната на държавното управление на ръководещата партия "Право и правдивост ".

Полският президент подписа противоречивия законопроект за дисциплинарните санкции на съдии

"Да подкрепим държавното управление, с цел да бъде приключена правосъдната промяна. Нито стъпка обратно, господа! Нито една!, " прикани събралите се Адам Боровски, уредник на демонстрацията, обвързвана с десния ежедневник "Газета полска ".

Боровски подлага на критика също по този начин Европейски Съюз, който води спор с държавното управление във Варшава за промените. Според него съюзът няма право да се меси в полската правосъдна система, защото това не е в пълномощията му. "Представителите на Европейски Съюз злоупотребяват със закона. Присъствието ни тук е отбрана на нашия суверенитет ", сподели той.

В изявление за немското сп. "Шпигел " Вера Йоурова, заместник-председател на Европейската комисия, сподели, че най-новите промени на полската правосъдна система са пагубни.

Европейски Съюз се тормози, че ограниченията, въведени от "Ред и правдивост " нарушават правосъдната самостоятелност.

Бурни реакции в Полша, откакто президентът подписа закона за наказване на съдии

"Право и правдивост " декларира, че промените на правосъдната система, която съгласно партията е корумпирана и грижеща се единствено за личните си ползи, е нужна.

Политическите съперници на ръководещите декларират, че измененията не вземат решение действителни проблеми, а са опит за надзор на правосъдната система, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР