Хиляди японци, размахващи националния флаг, приветстваха днес новия си император

...
Хиляди японци, размахващи националния флаг, приветстваха днес новия си император
Коментари Харесай

Японците приветстваха новия си император с тържествен парад

Хиляди японци, размахващи националния байрак, приветстваха през днешния ден новия си император Нарухито и императрица Масако.

Кралските особи участваха в церемониален авто церемониал в Токио, заяви Българска телеграфна агенция.

Снимка: Reuters

Парадът в началото беше плануван на 22 октомври, само че беше отсрочен поради тайфуна „ Хагибис”, който няколко дни преди този момент умъртви над 80 души и аргументи големи вреди.
Новият японски император Нарухито се възкачи на трона (ВИДЕО И СНИМКИ) На церемонията бяха поканени към 2000 посетители от 180 страни
Кортежът потегли от двореца към резиденцията „ Акасака” в 15 ч. локално време (6 ч. по Гринуич) и мина по трасе с дължина 4,6 км.
Снимка: Reuters Снимка: Reuters Снимка: Reuters Снимка: Reuters Снимка: Reuters Снимка: Reuters Снимка: Reuters Снимка: Reuters
Начело на процесията се движеше императорската двойка в открит черен седан „ Тойота Кънтри”. Те бяха следвани от близо 30 автомобила с представители на държавното управление, в това число премиера Шиндзо Абе, съпроводени от 18 мотоциклета и полицейски коли.
Стилно и по протокол: Президентът Радев и брачната половинка му в Токио при новия император (ВИДЕО) За специфичното събитие брачната половинка на президента още веднъж избра тоалет на дизайнерката Невена Николова
Нарухито беше в черен фрак и носеше ордена на Хризантемата. Масако беше облечена в дълга бяла рокля и носеше диадема, наследена от предходната императрица Мичико.
Снимка: Reuters
Новият император на Япония се възкачи на престола на 1 май, откакто 85-годишният му татко абдикира поради преклонната си възраст.
Нарухито стана 126-ият император на Япония В Токио това е мотив за голямо празнуване
Церемонията по интронизацията на 126-ия император на най-старата наследствена монархия в света, която съгласно историци датира от 1500 години, се състоя на 22 октомври в императорския замък в Токио.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР