Хиляди университети по света обявиха извънредно положение за климата и

...
Хиляди университети по света обявиха извънредно положение за климата и
Коментари Харесай

Академичният свят почна да се обединява за борба с климатичните промени

Хиляди университети по света оповестиха " изключително състояние за климата " и се ангажираха пред Организацията на обединените народи (ООН) да се борят с климатичните промени, мобилизирайки своите студенти, съобщи БГНЕС.
В писмо представители на повече от 7 000 просветителни институции на 6 континента дадоха обещание да реализират въглеродна индиферентност до 2030 година или най-късно до 2050 г, заяви Агенция Франс Прес. Те също по този начин дадоха обещание повече запаси за " насочени към дейности " проучвания в региона на изменението на климата, както и за създаване на екологично обучение както в колежите, по този начин и посредством по-масови стратегии за обучение.
" Това, което преподаваме, оформя бъдещето ", сподели Ингер Андерсен, шеф на Програмата на Организация на обединените нации за околната среда (UNEP) в изказване, приветстващо самодейността, която беше показана в централата на Организация на обединените нации в Ню Йорк.
" Младите хора са все по-често на напред във времето в апелите за повече дейности в региона на климата и екологичните провокации, а самодейностите, които директно включват младежи в тази сериозна работа, са скъп принос ", добави тя.
Лидерите на самодейността - които включват университета Strathmore в Кения, университета Tongji в Китай, френското бизнес учебно заведение KEDGE, университета в Глазгоу, Калифорнийския държавен университет, университета Zayed в Обединените арабски емирства и Мексиканския университет в Гуадалахара - се надяват да привлекат повече от 10 000 университетски институции, които да се ангажират с този проект за деяние до писани и ангажирани с проекта до края на годината.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР