Хиляди учители в Англия обявиха стачка, която ще наруши работата

...
Хиляди учители в Англия обявиха стачка, която ще наруши работата
Коментари Харесай

Хиляди учители в Англия на стачка за по-високи заплати

Хиляди учители в Англия оповестиха стачка, която ще наруши работата на над 22 000 учебни заведения.
За пети път тази година учителите стачкуват с искане за по-добро възнаграждение и условия на труд поради високите разноски за живот.
Въпреки обширните полемики с профсъюзите, предлагането на държавното управление за еднократно погашение на 1000 лири стерлинги (близо 1248 долара) за актуалната образователна година и приблизително 4,5% нарастване на заплатите на личния състав през идната година беше отхвърлено и към този момент не се разисква.
Министерството на образованието счете това предложение за " заслужено и рационално " и даде обещание спомагателни 2,3 милиарда лири стерлинги за учебните заведения през идващите две години.
Профсъюзите упорстват за нарастване на заплатите над инфлацията, както и за спомагателни средства, с цел да се подсигурява, че нарастването на заплатите няма да бъде за сметка на съществуващите бюджети на учебните заведения.
Инфлацията през март 2023 година се намали до 10,1 % на годишна база, което е спад по отношение на 10,4 % през февруари, само че е над пазарните упования от 9,8 %.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР