Хиляди ученици и студенти във Франция излязоха на протест срещу

...
Хиляди ученици и студенти във Франция излязоха на протест срещу
Коментари Харесай

Самозапалване заради лошия живот по принцип изкара на протест мнозина във Франция - срещу Макрон

Хиляди възпитаници и студенти във Франция излязоха на митинг против несигурното бъдеще и изискванията на живот, оповестява БГНЕС, базирайки се на информация на Euronews.
Повод за митинга беше самозапалването на 22-годишен студент в Лион, който искаше с трагичния жест да обърне внимание на неравенството в обществото и неналичието на вероятности пред младите. Младежът, чието име е Анас К., е с тежки изгаряния в болница и лекарите не дават гаранции, че ще оживее.
Около 1000 души се стекоха на мястото, на което посегна на живота си студентът и четоха негови постове в обществените мрежи и известия, които показвали персоналните му компликации. В писмо, написано преди да се самозапали, студентът подлага на критика несигурността пред младежите, за която упреква президента на Франция Еманюел Макрон и тези, заемали поста преди него, както и Европейския съюз. В писмото се приканва другите студенти да " продължат битката ".
Няколкостотин души участваха в митинга в Париж, като се събраха пред офисите на службата CROUS, която се грижи за изискванията на живот на учащите. Някои от протестиращите желаеха оставки на държавни чиновници, измежду които министъра на образованието.
Митинги имаше още в Лил, където някогашния президент Франсоа Оланд се видя заставен да анулира демонстрация с негово присъединяване, Бордо, Тулуза, Монпелие, Нант и в родния на Анас К. град Сен Етиен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР