Хиляди цивилни бягат от кюрдския анклав Африн в Северна Сирия,

...
Хиляди цивилни бягат от кюрдския анклав Африн в Северна Сирия,
Коментари Харесай

Турската офанзива в Африн

Хиляди цивилни бягат от кюрдския анклав Африн в Северна Сирия, оповестява Сирийският център за наблюдаване на човешките права. На 20 януари турската войска стартира атака и разгласи, че прочиства региона от терористични групировки. Агенциите означават, че интервенцията е против кюрдските въоръжени отряди Сили за отбрана на народа, които Анкара счита за свързани с ПКК. Турската войска работи с въздушни удари и по суша.

 © Българска телеграфна агенция
При боевете са починали двама турски бойци. Според сирийският правозащитен център са убити над 50 кюрдски бойци и 22 цивилни. Организация на обединените нации разгласи, че може да окаже помощ на 50 хиляди души.

Съединени американски щати и Русия приканиха Турция към въздържаност. Президентът Ердоган увери, че се вземат ограничения за отбягване на цивилни жертви. Той приказва по телефона с президентите на Франция и Русия. Предстои диалог с американския президент Тръмп.
 Турски самолети са бомбардирали позиции на сирийските кюрдски Сили Турски самолети са бомбардирали позиции на сирийските кюрдски Сили
Турският министър председател Бинали Йълдъръм заяви, че Турция е почнала въздушна атака в региона на град Африн, Северозападна Сирия, заяви Асошиейтед прес....
 Турция разгласи офанзивата против сирийски град Африн Турция разгласи офанзивата против сирийски град Африн
Турция разгласи началото на военна интервенция против следения от кюрди сирийски град Африн.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР