Хиляди тонове взривни вещества и амуниции експлодираха преди два дни

...
Хиляди тонове взривни вещества и амуниции експлодираха преди два дни
Коментари Харесай

От въздуха: Взривовете в украинския военен склад

Хиляди тонове взривни субстанции и амуниции експлодираха преди два дни край град Калиновка в украинската Виницка област. Мащабът на разрушенията е забележим от фотосите от въздуха, които организация Ройтерс популяризира.

Заради тежкия случай бяха евакуирани близо 30 хиляди души .

Все още не е ясно дали детонациите са случай или са породени от бойкот – и двете благоприятни условия обаче приказват за проблем с защитата на украинските военни хранилища. При това, пожарът в Калиновка не е първият сходен случай – през март беше погубен различен боен склад.

По думите на основния боен прокурор на Украйна Анатолий Матиос алармените системи на обекта не са работили, не е имало задоволително жива защита, а наличните хора не са били задоволително добре екипирани.

„ Основният проблем, който би трябвало да бъде решен, е персоналният – заплатите са доста ниски, охранителите са най-вече възрастни хора , които към този момент нямат орлово зрение”, разяснява прокурорът пред публицисти.

„ Много мъчно ще е да бъдат възобновени военните запаси, изгубени при детонации в последните две години – това са стотици милиарди гривни”, сподели още той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР