Хиляди социалисти и симпатизанти на БСП поискаха победа за партията

...
Хиляди социалисти и симпатизанти на БСП поискаха победа за партията
Коментари Харесай

Хиляди поискаха победа за БСП на изборите

Хиляди социалисти и симпатизанти на Българска социалистическа партия желаеха победа за партията на идните парламентарни избори. Те се събраха още веднъж на Историческата поляна в подножието на връх Бузлуджа, с цел да празнуват 131 години от проведеното социалистическо придвижване в България. Тръгнали в ранни зори, млади и остарели пропътуваха стотици километри от цялата страна, с цел да станат част от лявата концепция и да поддържат левицата.

И на събор, като на събор - имаше скара, музика, танци, сувенири, книги...

По традиция на специфичен щанд се оферираше ДУМА. Специално за празника вестникът беше с повече страници и забавни четива, отдадени на Бузлуджанския конгрес и на зараждането на лявата концепция.

Тържествените празнувания започнаха с поднасяне на венци и цветя на паметника на Хаджи Димитър, на барелефа на основоположниците на партията и на паметника на партизаните от Габровско-Севлиевския отряд.

Началото на празника беше в Стара Загора с конференция на тематика " Политика на кръстопът: България, Европа и светът ", проведена от обединяването на младите социалисти. Участие в него взеха над 300 младежи, водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и ръководителят на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев. (стр. 11)

Политическият протест на Историческата поляна беше кулминационната точка на тържествата. Той стартира с химните на България и на Европейски Съюз и с Интернационала. След това множеството запя " Една българска роза ". На трибуната се водачът на Българската социалистическа партия Корнелия Нинова, министрите на левицата, депутатите от ПГ " Българска социалистическа партия за България ", представители на Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия и на съдружните сътрудници, деятели.

Зам.-председателят на Общинския съвет на Българска социалистическа партия в Стара Загора Калина Господинова като алегоричен хазаин откри празника. " Идвайки тук и обръщайки взор обратно, отдаваме почет на нашите предшественици - на Димитър Благоев, на Хаджи Димитър и Стефан Караджа, покланяме се пред подвига на партизаните от Габровско-Севлиевския отряд. Но би трябвало да погледнем и решително напред. Честването на 131 години от началото на проведеното социалистическо придвижване е огромен, трогателен празник за всички социалисти. Бузлуджанският конгрес от 1891 година е събитие, въплътило в себе си и съхранило през годините доста религия, съзидание и честност. Длъжни сме да съхраняваме традициите, да помним, да се учим от грешките си и да не ги повтаряме. След 131 години в навечерието на следващите избори, ние отново сме тук, ние отново сме дружно, единни и ще бъдем, тъй като сме социалисти ", съобщи тя.

След нея послания към присъстващите насочиха ръководителят на Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия Габриел Вълков, ръководителят на партията в Лясковец и член на Националния съвет Емилия Жилиева и депутатът в 47-ото Народно заседание Александър Симов.

Изборите ще решат дали смяната ще продължи, съобщи Корнелия Нинова пред събралото се голям брой, което я посрещна с овации. Тя получи букети с цветя от социалистите, които я приветстваха със викания: " Българска социалистическа партия! ", " Победа! ".

Българска социалистическа партия потегля към идните избори с паника за инфлацията, за цените, за бедността и за неравенството и първата цел е битката с тях и отбраната на българските жители и фамилии, акцентира в словото си Корнелия Нинова.

" Нашето предпочитание е разделянето на управляващите да вземе връх, да кажем " не " на заличаването на институциите. Искаме стопански развита, обществено мощна и образована нация. През миналите седем месеца, през които управлявахме с дясна партия, ние доказахме, че сме държавно виновна партия, през този интервал Българска социалистическа партия беше фактор на непоклатимост и обществен дирек в политиката ", напомни Нинова. Оставяме финансово постоянна, стопански развита и обществено ангажирана страна, съобщи тя.

Нинова изреди триумфите на Българска социалистическа партия в ръководството - нарастването на пенсиите, поддръжката за енергийно слабите, наложения мораториум върху цената на тока за семействата, оздравяването на държавните предприятия. За пръв път, откогато България е член на Европейския съюз, страната ни е преди всичко за нещо положително - по промишлен напредък и промишлено произвеждане, и това е заслуга на Българска социалистическа партия, посочи тя. (цялото слово на стр.9)

За положителното въодушевление на присъстващите се погрижиха Владо Димов, Цветан Бонев, " Виво Монтана " и Лилия Андонова. С бурни овации бяха посрещнати осъществяванията на Миро, чийто магичен глас огласи Балкана с емблематичните " Гълъбо ", " Губя надзор, когато теб те няма ", " Йовано, Йованке ", " Облаче, ле бяло " и други шлагери. Накрая, като на празник, млади и остарели тропнаха кръшни хора...

Подкрепете ни като последвате или харесате вестник " ДУМА " във ФЕЙСБУК --> <--

Споделяйте нашите изявления.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР