Хиляди служители от системата на МВР излязоха на протест навръх

...
Хиляди служители от системата на МВР излязоха на протест навръх
Коментари Харесай

Хиляди полицаи поискаха по-високи заплати и достойни условия на труд

Хиляди чиновници от системата на Министерство на вътрешните работи излязоха на митинг точно на професионалния си празник пред Народното събрание.

Те упорстват за нарастване на заплатите си и почтени условия на труд, включително пари за униформи и защитно облекло. Почти всички протестиращи са залепили по облеклата си стикер с надпис " Аргумент ".

Част от участващите в митинга са пожарникари, които са в специфичните си екипи за гасене и каски. Носят и червени рози в ръцете си. Протестиращи има от цялата страна, като се чака на площада да дойдат още чиновници на ведомството, които са блокирани в двете тапи на автомагистралите към София.

Началото на митинга бе със забавяне. То бе планувано за 11 часа, само че се забави, до момента в който дойдат голям брой от служителите на реда от страната, които имаха усложнения с напредването до София поради тежката злополука на автомагистрала „ Тракия ".

Самият националния митинг стартира с химна на България, " Фокус ". Събралите се на пл. " Народно заседание " уважиха с 1 минута безмълвие паметта на починалите по време на осъществяване на служебния си дълг.

Преди началото на митинга ръководителят на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи Валентин Попов съобщи, че не предстои на договаряния настояването за нарастване на заплатите от тази година, а по въпросите за съответна цифра може да се договаря.

Той съобщи, че не има вяра, че няма запас в бюджета на Министерство на вътрешните работи, защото непрестанно се приказва за увеличена събираемост, за което чиновниците на ведомството имат сериозна заслуга.

На метри от митинга на служителите на реда, пък властта означи професионалния празник на чиновниците на реда. По време на формалната гала през паметника на Незнайния войник министърът на вътрешните работи Валентин Радев съобщи, че не е естествено настояванията на чиновниците на реда да бъдат сложени на масата посредством митинг. Той уточни, че в случай че въпреки всичко те са основателни - отрасловото ведомство ще застане зад тях.

На площада с изключение на формалните лица и униформените, които вземат участие в празничната стратегия, не се виждат чиновници на Министерство на вътрешните работи.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР