Хиляди служители от публичния сектор в Германия излязоха на протест.

...
Хиляди служители от публичния сектор в Германия излязоха на протест.
Коментари Харесай

Хиляди служители от публичния сектор в Германия излязоха на протест

Хиляди чиновници от обществения бранш в Германия излязоха на митинг. Затвориха учебни заведения, детски градини и административни офиси в градовете Берлин, Бремен и Хамбург.

Профсъюзите в страната оповестиха, че над 10 000 чиновници са стачкували единствено в Берлин. Те са организирали шествие до известната Бранденбургска врата, призовавайки за по-добро възнаграждение и условия на труд.

Сред участниците в митинга бяха учители, чиновници в детски градини, служители на реда, пожарникари и държавни чиновници. " Съвсем ясно е, че нашите сътрудници чакат нещо, тъй като в противоположен случай към този момент няма да могат да живеят в града, в който работят ", съобщи представител на синдиката " Verdi " в Берлин.

Два кръга от договарянията за групово договаряне сред чиновниците в обществения бранш и немските провинции до момента не са довели до пробив. " Федералните провинции не са показали оферта по време на двата кръга от договаряния в цялата страна ", съобщи районният шеф на " Verdi " за Берлин и Бранденбург Андреа Кюнеман. " Това е доста неуважително към чиновниците ", добави тя.

Служителите в лечебни заведения в провинциите Северен Рейн-Вестфалия, Баден-Вюртемберг, Бавария, Долна Саксония и Шлезвиг-Холщайн оповестиха, че ще стартират двудневна предупредителна стачка в четвъртък и петък. Това ще засегне лечебните заведения и психиатричните отделения в провинциите, защото през целия четвъртък са планувани демонстрации.

Профсъюзите упорстват за нарастване на заплатите с 10,5%, както и за градски бонуси в размер на 300 евро в Берлин, Бремен и Хамбург. Следващият кръг от договарянията ще се организира на 7 и 8 декември.

Фармацевтите в Бавария и Баден-Вюртемберг също стопираха работа, само че не поради груповото трудово договаряне, а в символ на митинг против измененията в немското законодателство в региона на опазването на здравето, които ще принудят фармацевтите да покриват отстъпките, предоставяни на наложителните здравноосигурителни фондове, което ще понижи облагите на бизнеса.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР