Хиляди шведи си имплантират микрочипове, с които заменят своите документи

...
Хиляди шведи си имплантират микрочипове, с които заменят своите документи
Коментари Харесай

Шведите си имплантират микрочипове, заменят личните карти

Хиляди шведи си вграждат микрочипове, с които заменят своите документи за идентичност, електронни ключове и даже абонаментни карти за градския превоз, предава „ Бизнес Инсайдър‘, цитирайки „ Франс Прес “.

28-годишната Улрика Келсинг  е една от повече от 3000 шведи, които в последните три години са си вградили микрочипове с размера на оризово зърно, освобождаващи ги от потребността да носят със себе си купчина от идентификационни документи.

Келсинг употребява своя микрочип като сурогат на абонаментната си карта за фитнес и на пропуща за постройката, в която работи. Когато идва на работното си място, Келсинг просто размахва ръка наоколо да дребна кутия на входа и набира код, които отваря вратите за офиса.

Миналата година шведските държавни железници SJ започнаха да сканират ръцете на пасажери с биометрични чипове, които съдържат информация за техните резервации за пътешестване.

Процедурата по имплантиране на чипа е сходна на тази при слагането на пиърсинг, като първо се нанася дезинфектант на горната страна на китката в бранша сред палеца и показалеца, след което чипът се инжектира със спринцовка. Келсинг сподели пред Франс прес, че по време на процедурата е почувствала единствено леко ощипване.

Въпреки това, шведският микробиолог Бен Либертън предизвестява, че имплантирането на сходни чипове крие риск от инфекции и отрицателни реакции на имунната система.

Шведите отдавна са известни със своята податливост да споделят елементарно персоналните си данни, като данъчните управляващи на страната разполагат с списък на заплатите на всички жители, до които може да получи достъп всеки, който изиска.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР