Хиляди семейства по света пожелаха да осиновят момиченцето, но ето

...
Хиляди семейства по света пожелаха да осиновят момиченцето, но ето
Коментари Харесай

Каква е съдбата на мъничката Афраа, родена под отломките в Сирия

Хиляди фамилии по света пожелаха да осиновят момиченцето, само че ето кой ще я отгледа

Едва поела първите си глътки въздух, обликът на Афраа обиколи света и се трансформира в знак на страданието, породено от смъртоносното земетресение от 6 февруари.

Малкото момиченце се роди под руините на срутена постройка в Сирия и осиротя незабавно по-късно. Когато бе избавена, тя още беше обвързвана с пъпната си шнур за своята майка, която не оцеля. Сега бебето носи нейното име, написа.

 новородено Сирия

Българска телеграфна агенция

Съдбата на момиченцето трогна целия свят и хиляди хора пожелаха да осиновят новороденото. Днес то има дом и ще пораства при свои близки родственици. След ДНК тест сирийските управляващи са разрешили Афраа да бъде осиновена от вуйна си и чичо си.

„ Сега тя е едно от моите деца “, описа нейният чичо по майчина линия Халил ал-Савади пред организация Асошиейтед прес. „ Няма да различавам сред нея и моите деца “, даде обещание той.

 новородено Сирия

Българска телеграфна агенция

Видеозапис от спасяването на Афраа малко след труса обиколи обществените мрежи. Драматичните фрагменти посочваха мъж, който излиза от отломките, до момента в който носи дребното бебешко телце, покрито с прахуляк. Съобщава се, че бебето е престояло под рухналата постройка повече от 10 часа. По думите на лекарите, когато новороденото е откарано при тях, то е било в доста тежко положение, с голям брой пострадвания и рани по цялото тяло.

Сградата, в която живеело фамилията му, рухва при земетресението с магнитуд 7,8 в Джиндайрис, град, следен от опозицията в провинция Идлиб. Майката почнала да ражда скоро след бедствието. Сред жертвите са бащата на Афраа, както четиримата й братя и сестри.

" Това момиченце значи толкоз доста за нас, тъй като от фамилията й не ни остана никой също така бебе “, показа чичото пред организация Ройтерс. „ Тя ще бъде спомен за мен, за сестра ми и за всички наши родственици, които починаха. “

 новородено Сирия

Българска телеграфна агенция

Халил ал-Савади е участвал на избавителната интервенция, когато бебето е извадено. Заради вълната от искащи да я осиновят, чичото се тормозил, че някой може да отвлече Афраа по време на двете седмици, които прекарва в болничното заведение.

 новородено Сирия

Българска телеграфна агенция

Новото семейство на момиченцето няма дом, тъй като той също е опустошен при труса. Те са отседнали при свои братовчеди, все пак и за момент не се замислят дали да осиновят дребната Афраа.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР