Хиляди се включиха в погребалното шествие по улиците на Багдад

...
Хиляди се включиха в погребалното шествие по улиците на Багдад
Коментари Харесай

Със скандирания "Смърт на Америка" изпратиха Касем Сюлеймани ВИДЕО

Хиляди се включиха в погребалното шествие по улиците на Багдад в памет на иранския военачалник Касем Сюлеймани, погубен при въздушен удар на Съединени американски щати в Ирак, предадоха международните информационни организации.

Освен военачалник Касем Сюлеймани, командващ подразделението за специфични интервенции „ Ал Кудс” при нанесения в петък в Багдад американски удар почина и неговият асистент Абу Махди ал Мухандис, командващ иракско паравоенно формирование.

Иран даде обещание твърда ответна реакция, засилвайки опасенията от военни дейности.

Събралите се хиляди иракчани скандираха „ Смърт на Америка”, до момента в който шествието преминаваше през багдадския квартал Казимия.

То стартира от храма на „ Имам Кадим”, един от най-свещените обекти за шиитите. Много от участниците бяха облечени в черно и носеха иракски флагове или флагове на подкрепяни от Иран паравоенни формирования, които бяха лоялни към Сюлеймани.

Погребението на генерала ще е в Зелената зона в Багдад, на него ще участват голям брой иракски водачи.

В погребалното шествие се включиха иракският министър председател Адел Абдел Махди и водачът на проиранските сили в иракския парламент Хади ал Амери.

Насроченото изключително съвещание на Народното събрание беше отсрочено за неделя, с цел да може депутатите да участват на погребението.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР