Хиляди се сбогуват с емблематичния Стефан Данаилов днес. Тялото на

...
Хиляди се сбогуват с емблематичния Стефан Данаилов днес. Тялото на
Коментари Харесай

Хиляди се прощават с Ламбо в Народния театър

Хиляди се сбогуват с емблематичния Стефан Данаилов през днешния ден. Тялото на артиста е положено в затворен ковчег от махагон във фоайето на Народния спектакъл „ Иван Вазов “, а поклонението стартира към 10:00, час по-рано от оповестеното време. Опашката от хора пред входа на постройката става все по-голяма, а редица обществени персони към този момент се простиха с Мастъра. Ламбо напусна този свят на 27 ноември, броени дни преди да навърши 77 години.

До момента са положени над 40 венци, в това число от премиера Бойко Борисов, Министерството на стопанската система, Министерството на културата, Министерството на земеделието, храните и горите, Министерството на туризма, Министерството на здравеопазването, НАТФИЗ „ Кръстьо Сарафов “, Младежки спектакъл „ Николай Бинев “, Сатиричния спектакъл и „ Театър 199 “.

Сред присъстващите на поклонението бяха Корнелия Нинова, Георги Първанов, Вежди Рашидов, Башар Рахал, Силвия Лулчева, Татяна Лолова, а съболезнованията одобряваха най-близките му родственици – племенницата на Ламбо, Росица Обрешкова, доведеният му наследник Росен Цанков и децата му – обичаните внуци на Ламбо, както и родният му наследник Владимир Данаилов, дошъл от Съединени американски щати със брачната половинка си. На сбогуване много от неговите огромни другари като че ли пишат общото наследство на Мастъра с негови думи, оставили диря в тях, с мислите и възприятията, с които вечно е влезнал в сърцата им.

Актрисата Татяна Лолова: Всеки интервал в живота си го е живял пълнокръвно… Това е извънземно и земно, и сърдечно. Много красиви има и доста надарени има, само че той е посочен и беше с нас и мисля, че ще остане до всеки един… Той е неповторимото нещо, което сме имали ние, тъй като го заслужаваме. Каза „ Не ме жалете, живял съм както би трябвало! "

Футболистът и предприемач Валентин Михов: Господ събира хората и може би по тази причина ме прати при него... От дълги години се познаваме, на една улица живеехме в кв. „ Изток “. Душа, популярен! За актьорско майсторство няма да приказвам.

Актьорът Стоян Алексиев: Светъл дух, мощен... Голям артист, тъй като той беше правилен на специалността си, а специалността ни е божествена. Това значи, че както Бог е истина и обич, Стефан беше истина и обич. Светла памет! Знам, че Бог му е отредил свято място. “

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова: Изпратихме една галактика от гений, хубост, обич и мъдрост. Стефан носеше добрина в себе си и я раздаваше на другите. Винаги съпреживяваше и болките, и паниките на останалите като свои. Беше добър човек, честен и широкоскроен... В последните си дни, в болничната стая, той ми сподели: „ Не плачи, каквото и да се случи с мен, продължаваме дружно! “ и е прав.

Актьорът Владимир Пенев: Искам да го запомня ухилен, обаятелен, хуманен и добър, какъвто той си беше. Има такива раздели, които не можеш да приемеш някак си. Аз не мога да приема, че към този момент го няма... Ужасно доста ми оказа помощ в доста разнообразни интервали от живота ми.

Актьорът Башар Рахал: Имаше два типа хора – Стефан Данаилов и останалите. Прекрасен. Яд ме е, че доста хора не го познаваха добре и някак си се усещам късметлия, че съм бил част от тези, които са се докоснали до него. Дано тази добрина, която носеше, да може да се предава нататък. Той променяше хората с това, че събуждаше добротата в тях, да могат да я предават към останалия свят. Много се надявам като цяло изобщо ние, българите, да станем положителни хора, тъй като той беше пример за това.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР