Хиляди се събраха вчера на протест пред Белия дом срещу

...
Хиляди се събраха вчера на протест пред Белия дом срещу
Коментари Харесай

Хиляди протестираха във Вашингтон срещу полицейското насилие

Хиляди се събраха през вчерашния ден на митинг пред Белия дом против полицейското принуждение. Властите във Вашингтон чакат това да бъде една от най-многобройните демонстрации в града. Под възгласи „ Без правдивост, няма мир “ и „ Ето по този начин наподобява демокрацията “ събралите се на няколко места в американската столица упорстваха за дейности против дискриминация, която тук се разказва като систематична. Протестите започнаха след гибелта на Джордж Флойд - невъоръжения афроамериканец, умрял по време на арест в Минеаполис, съобщи БНР.

Някои от пристигналите на новосъздадената улица Black Lives Matter разясниха: „ Не мога да кажа до къде ще ни заведе, само че всичко е от голяма важност що се отнася до това придвижване “. „ Тук съм за своите афроамерикански братя и сестри “, добави момиче от митинга, както и разясни, че това, което вижда я прави оптимист: „ Мисля, си, че от ден на ден стартират да схващат какво става, повече бели хора. Надявам се да е по този начин “.

Настроението пред Белия дом няма нищо общо с фрагментите, които видяхме по-рано през седмицата, когато управляващите използваха сълзотворен газ и арестуваха най-малко 300 души по време на кротичък митинг. На място може да се види поток от хора от разнообразни етноси, който стига до загражденията до площад „ Лафайет “ до Белия дом. Освен възгласи с имената на „ Джордж Флойд “ и на други починали в ръцете на полицията се чуваше и музика.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР