Хиляди се събраха в понеделник в центъра на Москва, за

...
Хиляди се събраха в понеделник в центъра на Москва, за
Коментари Харесай

С лозунга „Русия без Путин!“ хиляди протестираха в Москва срещу блокирането на Teлеграм


Хиляди се събраха в понеделник в центъра на Москва, с цел да стачкуват против скорошните ограничавания на свободата в интернет в Русия

Проявата, проведена от Либертарианската партия в Русия, събра на централния бул. " Академик Сахаров " към 10 хиляди индивида, съобщи Асошиейтед прес.

Участниците в позволената акция са били 7500 съгласно московската полиция, представена от ТАСС.

Демонстрантите издигаха транспаранти с текст: " За независимост на словото ", " Долу царя! " и " Русия без Путин " и хвърляха хартиени самолетчета с логото на " Teлеграм ".

Някои от ораторите упрекнаха президента Владимир Путин, че предизвиква рестриктивните мерки върху свободата в Интернет.

Руските управляващи започнаха да блокират този месец известното приложение за връзка " Телеграм " в осъществяване на постановено в тази връзка правосъдно решение.

До правосъдния акт се стигна, откакто " Телеграм " отхвърли да показа осведомителни масиви с Федералната работа за сигурност по съображения за отбрана на персоналните данни на потребителите.

От " Телеграм " бяха оповестили, че приложението ще продължи да действа макар възбраната.

В осъществяване на правосъдното решение съветският телекомуникационен регулатор Роскомнадзор блокира по-рано през април някои сървъри, благосъстоятелност на Google и Амазон, и по този метод засегна милиони съветски уеб страници.

Опозиционният деятел и бележит блогър Алексей Навални сподели на днешния протест, че управляващите се пробват да нарушат персоналното пространство на хората в мрежата.

" Включвам тв приемника и виждам новината, че някои хора са решили, че имат правото да прочитат всичко, което съм написал в " Телеграм ". Аз няма да понасям това ", съобщи той.

Руският бизнесмен Павел Дуров, създал " Teлеграм ", написа в обществена медия, че митингът е " невиждан " и че е " горделив да е роден в една и съща страна " с протестиращите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР