Хиляди се събраха на митинг за климата в Брюксел, към

...
Хиляди се събраха на митинг за климата в Брюксел, към
Коментари Харесай

Хиляди на митинг за климата в Брюксел, заедно с Грета Тунберг

Хиляди се събраха на протест за климата в Брюксел, към който се причисли и шведският екоактивист Грета Тунберг през днешния ден, оповестиха международните осведомителни организации.

Маршът бе проведен от юношески екологични групи. Той мина през центъра на белгийската столица.

Младежите се опълчват на " зелената договорка " на Европейски Съюз и желаят действителни ограничения.

Припомняме, че преди дни Тунберг съобщи , че проектът на Европейския съюз да спре климатичните промени е толкоз слаб, че съставлява " капитулация ".

Изказвайки се в Европейския парламент в Брюксел, Тунберг настоя, че законът за климата, оголен от Европейската комисия, съставлява " празни думи ".

17-годишната шведска активистка, която е водещото лице на климатичното придвижване, упрекна страните от Европейски Съюз, че " вие се преструвате, че можете да бъдете водач във връзка с климата ", до момента в който те не престават да " построяват и субсидират нова инфраструктура за изкопаеми горива ".
 Грета Тунберг нахока закона за климата на Европейски Съюз като
Грета Тунберг нахока закона за климата на Европейски Съюз като " капитулация "

Законът за климата бил " празни думи "

Страните членки на Европейски Съюз се схванаха за пакет от ограничения, придобили популярност като закон за климата, за реализиране на индиферентност във връзка с въглеродните излъчвания до 2050 година Междуправителствената експертна група за климатичните промени (IPCC), която е под егидата на Организация на обединените нации, и която е най-авторитетната институция във връзка с климатичните промени, споделя, че в международен мащаб въглеродните излъчвания би трябвало да бъдат лимитирани до чиста нула до 2050 година, с цел да се ограничи световното стопляне до 1,5 градуса по Целзий.
 10 000 души се причислиха към Грета Тунберг на митинг за климата в Хамбург
10 000 души се причислиха към Грета Тунберг на митинг за климата в Хамбург

Участниците, които упорстваха за по-добри климатични политики, носиха лозунги с послания като " Ще стачкуваме, до момента в който предприемете дейности " и " Земята е в пожар "

Въпреки че световно стопляне в границите на 1,5 градуса въпреки всичко ще има обилни отрицателни резултати, те са по-слабо изразени, в сравнение с в случай че стоплянето доближи 2 градуса по Целзий, акцентират от IPCC, до момента в който светът в действителност се е запътил към три и повече от три градуса стопляне, което ще е пагубно.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР