Хиляди се събраха днес пред Съдебната палата в град Стара

...
Хиляди се събраха днес пред Съдебната палата в град Стара
Коментари Харесай

Огромен протест в подкрепа на момичето, нарязано с макетен нож

Хиляди се събраха през днешния ден пред Съдебната палата в град Стара Загора на митинг в поддръжка на 18-годишното момиче, което беше нарязано с макетен нож.

" Към момента нямам нищо казано от нея. Единственото, което прави, е да превключва каналите и заобикаля всичко, което се случва сега. Травмирана е. Нормално е ". Това съобщи майката на 18-годишното момиче, обезобразено с макетен нож, представена от.

Тя участва в митинга довечера в Стара Загора.



" Знае за поддръжката, само че е безмълвна. Няма реакция. Отказване няма. Справедливост, присъда такава, каквато заслужава причинителя. Квалифициране на телесните повреди по нея, по този начин както би трябвало да бъдат ", сподели майката.

Малко по-рано Районният съд в града постанови, че упрекнатият за действието Георги Георгиев остава в ареста. Неговите юристи дадоха обещание да апелират решението.

Днес в цялата страна се организират митинги и шествия в поддръжка на жертвата.

На среща, състояла по-рано денем с представители на нощни заведения, кметът на Стара Загора Живко Тодоров изиска лица с престъпни прояви да не бъдат употребявани като охранители. Тодоров уточни, че, ако настояването му не бъде задоволено, Община Стара Загора ще бъде принудена да отнеме разрешенията за удължено работно време от съответните заведения. 

Припомняме, че нападението над младата жена е станало в края на юни, само че казусът закупи необятен публичен отзив преди дни. Срещу обвиненият са повдигнати две обвинявания - за нанасяне на междинна телесна щета и за закана за ликвидиране. По делото се събират още доказателства, предстоят и още медицински експертизи. Това е третото нарушение на Георгиев от сходен темперамент. 

Сигнал за нападението е получен към 23:30 часа на 26 юни. На 27 юни обвиняeмият е бил арестуван за период от 24 часа и тогава е бил в изискванията на пробация от януари за сходно закононарушение. 

В съботния ден беше открито, че на 24-25 юни, преди момичето да бъде обезобразено, то е получило заплашителни текстови известия от обвинения посредством интернет приложение.



" Едва на 29 юли към полицията се е обърнал някогашният другар на потърпевшата. В неговия роман се обяснява, че тя е споделяла с него по време на връзката си с обвиненото лице, че по отношение на нея са отправени закани и е упражнявано принуждение. Това ни послужи за мотив да бъде призована самата потърпевша и, защото е минало време и след отшумяване на това посттравматично положение, в което е била след насилието, тя също удостоверява за отправените закани ", сподели тази заран пред публицисти районният прокурор Таня Димитрова.



На 24 юни посоченият за причинител е изпратил известие със наличие: " Направо те умъртвявам ", а на 25 юни - " Ще ти закача главата ". На идващия ден влезнал в дома на жертвата с маска и макетен нож, нанесъл ѝ юмручни удари в главата.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР