Хиляди се поклониха пред чудотворната икона на Божията майка във

...
Хиляди се поклониха пред чудотворната икона на Божията майка във
Коментари Харесай

Хиляди се поклониха пред чудотворната икона на Богородица в Арбанаси

Хиляди се поклониха пред чудотворната икона на Божията майка във великотърновското село и архитектурен резерват Арбанаси в Деня на Голяма Богородица – 15 август. Още рано сутринта гости от цялата страна се насочиха към манастира „ Свето Успение Богородично “, с цел да се помолят за здраве, да възпламенят свещ и да се допрян до иконата, за която се счита, че има чудодейна мощ. Сред тях бе и кметът на Велико Търново Даниел Панов, придружаван от народния представител от Великотърновски район и ръководител на най-голямата парламентарна група Цветан Цветанов, както и от кмета на Арбанаси Тошо Кръстев.
 arbanasi  arbanasi1
За иконата „ Света Богородица Троеручица “ се има вяра, че оказва помощ в беди и при изцеряването на разнообразни заболявания. В манастира, чийто храмов празник също е в Деня на Голяма Богородица, бе отслужена Света литургия.

Празничната стратегия в Арбанаси продължи през целия ден. В конната база край селото се организира държавна подготовка по прескачане на трудности, а кметството бе сцена на шампионат по интензивен шах. В централния парк пък са осъществяванията на младите гении от детско студио „ Румина “.

Тържествата приключват на централния площад с отслужен водосвет и концерт на Мария и Магдалена Филатови.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР