Хиляди се очакват да се стекат по улиците на американската

...
Хиляди се очакват да се стекат по улиците на американската
Коментари Харесай

Американската столица в очакване на поредния ден на протести

Хиляди се чакат да се стекат по улиците на американската столица Вашингтон, с цел да се включат в проява против полицейското принуждение.

В очакване на протестиращите улици в централната част ще бъдат затворени за коли в шест часа сутринта локално време.

В писмо до президента Доналд Тръмп кметът на Вашингтон Мюриел Баузър изиска евакуиране на военното наличие от столицата, откакто по-рано беше изпратена военна полиция в отговор на митингите.

Военизираната ответна реакция докара до остри рецензии с довода, че по този начин обстановката се утежнява.

Катализатор за демонстрациите бе гибелта на Джордж Флойд - невъоръжен афроамериканец, който почина по време на арест в Минеаполис.

Междувременно в символ на взаимност с протестиращите в петък Баузър преименува улица наоколо до Белия Дом като я назова Black Lives Matter Plaza.

Именно там в следобедните часове в неявяване на гвардейци и федерална полиция стотици, измежду които танцьори и просто празнуващи хора на фона на музика сътвориха фестивална атмосфера.

Същевременно беше обявено, че полицията в американския град Минеаполис няма повече да употребява способи за задържане с прилепяне на артерии, като това, което направи служителят на реда, предизвикал гибелта на Джордж Флойд предишния месец.

Това е решение на градския съвет в Минеаполис. Губернаторът на Калифорния съобщи, че поставя завършек на образованието в сходни техники.

Полицаят Дерек Човин и тримата му сътрудници, следили по какъв начин той притиска врата на Флойд, са упрекнати в ликвидиране.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР