Хиляди сърби се събраха и снощи на шествие в центъра

...
Хиляди сърби се събраха и снощи на шествие в центъра
Коментари Харесай

Въпреки студа: Хиляди сърби протестираха отново срещу Александър Вучич

Хиляди сърби се събраха и нощес на шествие в центъра на Белград, с цел да стачкуват против президента Александър Вучич и неговото държавно управление, предадоха ДПА и Асошиейтед прес.

Те скандираха " Предателство " и " Вучич е апаш ", оповестява в уеб страницата си опозиционният вестник " Данас ", представен от ДПА.
Хиляди сърби стачкуваха против президента Александър Вучич в Белград (СНИМКИ И ВИДЕО) Това е четвъртата сходна проява в последните седмици
Протестите в Сърбия започнаха преди шест седмици след побой над опозиционен политик през ноември. Демонстрантите упорстват за повече народна власт и завършек на политическото принуждение в страната.

Това е шеста поредна събота на митинги на съперници на Вучич в Белград. Демонстрантите минаха през центъра на града макар жестокия мраз и заледените улици, показва АП. Те надуваха свирки и издигаха плакати " Надигни се, Сърбия " и " Започна се ".

Този път демонстрации имаше и в сръбските градове Нови Сад, Крагуевац, Куршумлия, Крушевац, Ужице и Пожега, оповестява държавната телевизия в уеб страницата си.

Местните медии показват, че Вучич се надява да сплоти поддръжниците си по време на визитата на съветския президент Владимир Путин идната седмица.

(БТА)
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР