Хиляди сърби се събраха и снощи на шествие в центъра

Хиляди сърби се събраха и снощи на шествие в центъра ...

Въпреки студа: Хиляди сърби протестираха отново срещу Александър Вучич.


Хиляди сърби се събраха и снощи на шествие в центъра на Белград, за да протестират срещу президента Александър Вучич и неговото правителство, предадоха ДПА и Асошиейтед прес.

Те скандираха "Предателство" и "Вучич е крадец", съобщава в сайта си опозиционният вестник "Данас", цитиран от ДПА.
Хиляди сърби протестираха срещу президента Александър Вучич в Белград (СНИМКИ И ВИДЕО) Това е четвъртата подобна демонстрация в последните седмици
Протестите в Сърбия започнаха преди шест седмици след побой над опозиционен политик през ноември. Демонстрантите настояват за повече демокрация и край на политическото насилие в страната.

Това е шеста поредна събота на протести на противници на Вучич в Белград. Демонстрантите преминаха през центъра на града въпреки жестокия студ и заледените улици, посочва АП. Те надуваха свирки и издигаха плакати "Надигни се, Сърбия" и "Започна се".

Този път демонстрации имаше и в сръбските градове Нови Сад, Крагуевац, Куршумлия, Крушевац, Ужице и Пожега, съобщава държавната телевизия в сайта си.

Местните медии посочват, че Вучич се надява да обедини поддръжниците си по време на посещението на руския президент Владимир Путин идната седмица.

(БТА)

Източник: btvnovinite.bg