Хиляди сърби протестираха заради връщането на част от ограничителните мерки

...
Хиляди сърби протестираха заради връщането на част от ограничителните мерки
Коментари Харесай

Протестиращи в Белград нахлуха в парламента заради новия полицейски час

Хиляди сърби стачкуваха поради връщането на част от ограничаващите ограничения в страната поради ковид, в това число концепцията за въвеждане на полицейски час за уикенда.

Част от протестиращите даже съумяха за малко да нахлуят в постройката на сръбския парламент, като пробиха полицейския кордон.

Полицията се принуди да употребява сълзотворен газ против бурния митинг, тъй като стотици стачкуващи се пробваха да нахлуят в постройката. Те замеряха служителите на реда с камъни, плочки и даже уличните кошчета за отпадък. Ситуацията бе овладяна три час по-късно - към 2 ч. локално време.

Сърбия е най-тежко засегнатата от вируса страна на Балканите като % на инфектираните на 100 000 души. Досега в страната са засечени близо 17 000 случая. Във вторник управляващите откриха нови 299 инфектирани и рекорден брой от 13 умряли. Общо 120 души са сложени на респиратори в интензивни отделения.

Пикът на болестта последва премахването на рестриктивните мерки, парламентарните избори и футболното дерби " Партизан " - " Цървена звезда ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР