Хиляди сърби призоваха премиера Ана Бърнабич да им позволи да

...
Хиляди сърби призоваха премиера Ана Бърнабич да им позволи да
Коментари Харесай

Хиляди в Сърбия срещу правителството: Пуснете кучетата да се изпикаят

Хиляди сърби приканиха премиера Ана Бърнабич да им разреши да си разхождат домашните любимци за малко по време на прелюдия полицейски час в Сърбия поради ковид, оповестява Агенция Франс Прес.

Сърбия разгласи изключително състояние и наложи прецизни ограничения за ограничение разпространяването на ковид, в това число полицейски час от 17,00 часа до 05,00 часа през седмицата и от 15,00 часа до 05,00 часа през уикенда.

Балканската страна е удостоверила 900 случая на Covid-19 и 23-ма умряли.
 Сърбия влага 5 милиарда eвро, с цел да се оправи с последствията от ковид Обновена
Сърбия влага 5 милиарда eвро, с цел да се оправи с последствията от ковид

Заеми и дотации за бизнеса, признателност към Китай и отчаяние от Европа

Първоначално държавното управление разреши на хората да си разхождат кучетата за един час вечерта , само че в събота решението беше анулирано с претекста, че жителите на страната злоупотребяват с мярката.

Решението обаче провокира гневни реакции в обществените мрежи. Някои дефинираха дейностите на управляващите като нечовешки, тъй като кучетата също имат неотложни потребности, изключително по-възрастните домашни любимци.

Във " Facebook " е основана протестна група против прецизните ограничения на държавното управление. Участниците в нея разгласиха видеоклипове с хора и кучета, които вият и лаят.
 Сърбия трагично трансформира тактиката за битка с ковид по съвет на Китай
Сърбия трагично трансформира тактиката за битка с ковид по съвет на Китай

Китайски епидемиолози дойдоха в Сърбия

Повече от 37 000 души се подписаха под петиция до премиера, с която приканват да им се разрешава по половин час в 20,00 часа да разхождат домашните си любимци.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 754 000 доказани случая, а умрелите са повече от 36 000. Регистрирани са случаи в 202 страни и територии. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират над 860 000 случая и повече от 42 000 умряли в 180 страни, възстановили са се повече от 178 000.

Можете да следите случаите на ковид в България на уеб страницата на Военномедицинска академия, на уеб страницата на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет " Джон Хопкинс ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР