Хиляди са военните престъпления на британците, за които са готови

...
Хиляди са военните престъпления на британците, за които са готови
Коментари Харесай

Великобритания ще трябва да отговаря за военни престъпления в Ирак

Хиляди са военните закононарушения на британците, за които са подготвени да свидетелстват жителите на Ирак.

Повече от 10 години на Лондон лъже, хитрува и изопачава, даже да прибягва до репресии, подкупи и отравяне на бранителите на правата на индивида.

Но Англия направи една неточност и в този момент закононарушенията й ще бъдат прегледани отначало.

Участието в нападението против Ирак, като част от американската коалиция, се трансформира в една от най-непопулярните военни интервенции в историята на Англия.

През зимата на 2003 година в антивоенни маршове в столицата Лондон вземат участие стотици хиляди хора, а известният боен специалист Дейвид Кели обществено съобщи, че Саддам Хюсеин няма стратегии за основаване на оръжия за всеобщо заличаване.

Правителството на Тони Блеър обаче подценява мнението на обществеността.

През март английски бойци дебаркират в Ирак, а през юли 59-годишният Дейвид Кели, който беше на върха на своята известност и научна кариера, ненадейно се самоуби.

Разследването на загадъчното му самоубийство продължава няколко години, само че по този начин и не дава отговор на всички въпроси.

Една година по-късно, даже формалната преса на Англия трябваше да признае, че Саддам Хюсейн в действителност няма оръжия за всеобщо заличаване. Независимо от това, английските бойци остават в Ирак.

Тогава се появяват и първите доказателства за техните военни закононарушения...

Международният углавен съд по дифолт упреква за геноцид и нарушение на Женевската спогодба не редовите бойци, а тяхно командване.

Така че Тони Блеър има действителен късмет да седне в подсъдимата пейка в Хага.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР