Хиляди са случаите на физическо и сексуално малтретиране на деца

...
Хиляди са случаите на физическо и сексуално малтретиране на деца
Коментари Харесай

Свещеници педофили съсипаха Ватикана

Хиляди са случаите на физическо и полово малтретиране на деца в ръководените от Католическата черква институции в Ирландия. Различни документи упрекват водачите на Църквата, че са знаели за осъществяваните злоупотреби, само че не са създали нищо да ги спрат в продължение на десетилетия.
Специална анкетна комисия, назначена от държавното управление за изследване на разнообразни институции, ръководени от Църквата сред 30-те и 90-те години на 20. век, е открила над 800 случая на физически и полов тормоз. Физическото принуждение било нормална процедура в учебните заведения за момчета, където те били подлагани на " нескончаем, несъразмерен побой със средства, предопределени да провокират оптималната болежка, като това е ставало със знанието на управителния личен състав ". Сексуалното малтретиране не било толкоз публикувано и се правило скрито. Учениците, които се оплаквали, постоянно били наказвани, а на причинителите се разрешавало да продължат да работят, от време на време в друго учебно заведение. Анкетната комисия е открила, че основният причинител на издевателствата е орденът " Християнски братя ", под чието управление са множеството институции за момчета.
Докладът заключава, че телесните санкции, прилагани в институциите за девойки, били " необятно публикувани, сурови, случайни и непредвидими, което създавало атмосфера на боязън измежду децата ". Въпреки че половото малтретиране на девойките не било редовно, в някои институции те били непрекъснато унижавани, а хора от личния състав се отнасяли към тях с пренебрежение.
Аферата в Туам не е единствената обстановка, компрометираща Католическата черква в Ирландия. За времето от 1922 година до 1996 година над 10 000 девойки и дами са работили гратис в перални, ръководени от католическите монахини. Те са държани там на практика като робини, а родените от тях бебета били отнемани за наложително осиновяване.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР