Хиляди са се събрали на шествие в подкрепа на втория

...
Хиляди са се събрали на шествие в подкрепа на втория
Коментари Харесай

Мащабно шествие в София в подкрепа на Пирин и втори лифт на Банско


Хиляди са се събрали на шествие в поддръжка на втория въжен превоз на Банско. Защитниците на концепцията за построяването на втори въжен превоз в Банско сега са на бул. „ Витоша “ и се насочат към пл. „ Александър Невски “.



В шествието вземат участие вицепремиерът Валери Сиоменов, кметове от района, публични персони, спортисти и доста жители.

„ Победата не е персонална, а на здравите сили в страната. Кметове, политици, последователи, разяснява пред ПИК вицепремиерът Валери Симеонов. След десетилетия безучастие най-накрая се взима правилно решение. Ние сме още при започване на процеса. За Витоша ще се борим по същия метод, и освен за Витоша и Пирин, само че и за основаването на цялостна тактика за планините. Пренебрегнати са и Родопите и Стара планина. Където има условия за зимен спорт и туризъм, те би трябвало да бъдат осъществени. Поех уговорката за прокарването на всички документи и превъзмогването на всички спънки пред втория въжен превоз и пред българския туризъм “, уточни Симеонов.

Кметът на Банско Георги Икономов съобщи, че Банско е лицето на зимните спортове в България. „ Ние, които работим и живеем в Банско, сме същинските изразители на концепцията за ски-курортите. Тук сме, с цел да подкрепим държавното управление “, уточни кметът на Банско.

"Мога да поздравя държавното управление за смелостта и волята да вземат това решение. Този път няма да отсъпим. Ние живеем в този край, дедите ни са живели, децата ни живеят. Ние пазиме бъдещето, разяснява кметът на Благоевград Атанас Камбитов. „ Българи, не пречете на българи да живеят по-добре в България “, прикани Камбитов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР