Хиляди руснаци излязоха по улиците в центъра на Москва, за

...
Хиляди руснаци излязоха по улиците в центъра на Москва, за
Коментари Харесай

Хиляди руснаци по улиците на Москва настояват за свободни избори

Хиляди руснаци излязоха по улиците в центъра на Москва, с цел да упорстват за провеждането на свободни избори за столичния общински съвет на 8 септември, противопоставяйки се на възбраната за митинги, която беше наложена с насилствени арести по време предходните митинги, оповестява " Ройтерс ".

Седмици на демонстрации по отношение на изборите за локалния парламент в Москва се трансфораха в най-голямото протестно придвижване в Русия в интервала 2011-2013 година, когато протестиращи заляха улиците против операциите на изборите.

Скандирайки " Русия ще бъде свободна! " и " Това е нашият град! " към 2000 протестиращи минаха през една от пътните артерии на Москва.

Демонстрантите настояха опозиционно настроените претенденти да бъдат позволени до изборите, откакто управляващите им отхвърлиха регистрация за присъединяване. Протестиращите също по този начин приканват за освобождение на деятели, арестувани по време на предходни демонстрации.

" Ако спрем да излизаме (и да протестираме), въобще няма да остане вяра ", посочи 23-годишната протестираща Александра Росиус, допълвайки: " Трябва да покажем на управляващите, че няма просто да се предадем и да приемем обстоятелството, че почтени хора са в пандиза и изборите са откраднати. "

16-годишният възпитаник Артьом сподели, че " възмущението и страхът " са го до довели на митинга.

" Не желая... да ми бъдат счупени краката, да бъдат погубен, да бъда хвърлен в пандиза ", акцентира момчето, добавяйки: " Властите отхвърлят да вършат взаимни отстъпки, започнаха да разпръсват хора, да ги хвърлят в пандиза. Смятам, че това е недопустимо. "

Днешният митинг, последният преди изборите другата седмица, беше по-малък от някои от предходните, на които участваха десетки хиляди хора. През първия час на митинга полицията не направи опит за задържа протестиращи, само че им съобщи посредством високоговорители да се разпилян.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР