Хиляди румънци протестираха за втори пореден ден вчера в Букурещ

...
Хиляди румънци протестираха за втори пореден ден вчера в Букурещ
Коментари Харесай

Вторият протест срещу правителството в Румъния премина без инциденти

Хиляди румънци стачкуваха за втори следващ ден през вчерашния ден в Букурещ и други огромни градове срещу корупцията и упорстваха за оставка на държавното управление.

Демонстрациите минаха без произшествия, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс и ТАСС.

По данни на Аджерпрес повече от 25 000 души са взели участие в митинга пред постройката на държавното управление на столичния площад "Виктория ". Според Ройтерс стачкуващите са били към 40 000, по-малко от 100-те хиляди от предходната вечер. Те стачкуваха против политиката на левоцентристкото държавно управление на Социалдемократическата партия и Алианса на демократите и либералите, настоявайки за неговата оставка и предварителни избори. Протестиращите носеха румънски флагове и флагове на Европейския съюз, надуваха вувузели и скандираха: "Оставка! ", "СДП - алена чума ", "Румъния разсъни се! " и "Няма да си тръгнем! ". На площада бяха ситуирани подразделения на жандармерията и пролицията, както и коли за спешна помощ. Автомобилното придвижване в региона беше лимитирано. Участниците в мирния митинг започнаха да се разотиват към 23,00 ч.
Хиляди румънци, недоволни от опитите на политиците да декриминализират корупционни закононарушения, стачкуваха през вчерашния ден и в градовете Клуж, Сибиу и Брашов в Трансилвания, в Тимишоара на границата със Сърбия и в източния град Яш.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР