Хиляди румънци протестираха в събота за втора поредна вечер в

...
Хиляди румънци протестираха в събота за втора поредна вечер в
Коментари Харесай

Румънците не се отказват и за поредна вечер показаха, че са недоволни

Хиляди румънци стачкуваха в събота за втора поредна вечер в Букурещ и други огромни градове срещу корупцията и упорстваха за оставка на държавното управление. Демонстрациите минаха без произшествия, предадоха Ройтерс и ТАСС.
 
По данни на Аджерпрес повече от 25 000 души са взели участие в митинга пред постройката на държавното управление на столичния площад " Виктория ". Според Ройтерс стачкуващите са били към 40 000, по-малко от 100-те хиляди от предходната вечер.
 Румъния митинги БГНЕС
Те стачкуваха против политиката на левоцентристкото държавно управление на Социалдемократическата партия и Алианса на демократите и либералите, настоявайки за неговата оставка и предварителни избори. Протестиращите носеха румънски флагове и флагове на Европейския съюз, надуваха вувузели и скандираха: " Оставка! ", " СДП - алена чума ", " Румъния разсъни се! " и " Няма да си тръгнем! ".
 Румъния митинги БГНЕС-->
На площада бяха ситуирани подразделения на жандармерията и полицията, както и коли за спешна помощ. Автомобилното придвижване в региона беше лимитирано. Участниците в мирния митинг започнаха да се разотиват към 23:00 ч.
 
Хиляди румънци, недоволни от опитите на политиците да декриминализират корупционни закононарушения, стачкуваха и в градовете Клуж, Сибиу и Брашов в Трансилвания, в Тимишоара на границата със Сърбия и в източния град Яш.
 Румъния митинги БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР