Хиляди родители се чудят дали децата им са приети в

...
Хиляди родители се чудят дали децата им са приети в
Коментари Харесай

Свалиха първото класиране за гимназиите след VII клас, после беше коригирано

Хиляди родители се чудят дали децата им са признати в гимназия и къде, откакто стана ясно, че има неточност в оповестените резултати. Министерството разгласява класирането на уеб страницата си, само че след това го смъкна поради погрешно изчислен бал на четири столични учебни заведения. Все още не се знае какъв брой тъкмо деца ще трансформират класирането си след корекцията в компютърната система. В ранния следобяд данните за страната бяха възобновени, а по- късно и тези за София.

Първото класиране се появи към 10 ч. сутринта. Родители и възпитаници можеха да видят, всеки със своя код на страницата на министерството, в кое учебно заведение са класирани. Малко преди 12 обаче доста от тях изпаднаха в суматоха. Класирането беше свалено в цялата страна.
Валя Петрова, майка на седмокласничка: Аз доста се изненадах. Даже взех решение, че е някаква неточност. И се обадих на щерка ми да ревизира и тя сподели, че класирането е изчезнало, няма го. Притесних се да не би да има смяна в резултата, тъй като тя се радва на този резултат.
В същото време на конференция в Регионалното ръководство по образованието, без да знаят за казуса, оповестиха баловете за гимназиите.

Направи усещане, че Технологичното учебно заведение „ Електронни системи “ е паднало от пето място предходната година на двадесет и осмо тази. Ръководството на учебното заведение се усъмнило и алармирало в Управлението. Започнали да се обаждат и разтревожени родители. Това провокира инспекция на компютърната система, която се намира в гимназия „ Ломоносов “.
 Излезе поправеното класиране за банкет в гимназии след VII клас Излезе поправеното класиране за банкет в гимназии след VII клас
Готово е новото класиране за банкет след VII клас, научи Българска национална телевизия. Резултатите може да се ревизират в уеб страницата на МОН https://priem.mon.bg/.По-рано през днешния ден първот...

Тя откри, че казусът е механически при балообразуването за четири столични учебни заведения.
Ваня Кастрева, шеф на РУО - София: В тази група учебни заведения са ТУЕС, Професионалната гимназия „ Джон Атанасов “, една паралелка на Националната природо-математическа гимназия.
При първите две математиката от изпита вместо да се умножи по три е била умножавана по едно. Така балът пада с към 150 точки. При НПМГ вместо по две, оценката от олимпиадата по физика е умножена също по едно. Има проблем и при една паралелка на Гимназията по строителство.
Камен Радев, Комисия по осведомително обезпечаване, VII клас: Какво е станало и по какъв метод е станало, и даже и нощес преди да излезем от мястото където сме сме ги проверявали също тези групи, аз не мога да дам този отговор до момента в който не проверим нещата по какъв начин се случват.  © Българска национална телевизия Красимир Вълчев, министър на образованието и науката: Тепърва ще установим, ще създадем инспекция, ще има осъдени.
Все още не се знае какъв брой тъкмо деца ще трансформират класирането си след корекцията.
Ваня Кастрева, шеф на РУО-София: Няма ощетени деца, за тези деца може да има разбъркване само и единствено в паралелките. Само за 20 деца има разлика в учебното заведение. Тоест, че всички са останали в ТУЕС.
Самият ТУЕС пък зае мястото си в класацията, което е четвърто, а не 28-мо. Минималният му бал се увеличи от 256, 5 до 419 точки.

Иначе отпред и тази година е Софийската математическа гимназия „ Паисий Хилендарски “ , следвана от 91 немска езикова гимназия „ Проф. Константин Гълъбов “, 73 приблизително учебно заведение „ Владислав Граматик “ (II Немска гимназия), ТУЕС и 164 гимназия с преподаване на испански език „ Мигел де Сервантес “
 © БНТ
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР