Хиляди протестиращи в Хонконг блокираха днес входа на Законодателния съвет

...
Хиляди протестиращи в Хонконг блокираха днес входа на Законодателния съвет
Коментари Харесай

Протестиращи блокираха законодателното събрание на Хонконг

Хиляди протестиращи в Хонконг блокираха през днешния ден входа на Законодателния съвет преди второто четене на противоречивия законопроект за екстрадицията, предвижащ да стане допустимо хора да могат да бъдат екстрадирани от Хонконг в Китай, с цел да бъдат съдени, съобщи ДПА.

Към 8 ч сутринта локално време множествата бяха блокирали главните пътни артерии, водещи към законодателния орган, с цел да изразят гнева си против законопроекта.

Макар и в края на предходната седмица против него да излязоха на протестно шествие един милион души, хонконгското държавно управление се зарече, че ще продължи процедурата по приемането му и ще го гласоподава до 20 юни, напомня Българска телеграфна агенция.

Макар и Хонконг да е специфичен административен район на Китай, доста от жителите му просто не имат вяра на китайската правосъдна система.

Освен към законодателния орган блокирани са и подстъпите към постройката на държавното управление, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

В деянията вземат участие най-вече студенти от локалните университети, доста от които особено бойкотираха образователните занятия. Неколкостотин стачкуващи прекараха цялата нощ в центъра на града. Засега няма ексцесии. Полицията се въздържа да разпръсква събралите се.

Заседанието на хонконгския законодателен орган беше отсрочено, заяви секретариатът му.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР