Хиляди протестиращи срещу правителството излязоха на улиците на монголската столица

...
Хиляди протестиращи срещу правителството излязоха на улиците на монголската столица
Коментари Харесай

Хиляди протестиращи поискаха оставка на правителството в Монголия

Хиляди протестиращи против държавното управление излязоха на улиците на монголската столица Улан Батор с искане държавното управление да подаде оставка поради обвиняванията в корупция и неспособността да съживи изпитващата усложнения стопанска система, съобщи " Ройтерс ".

Богатата на запаси страна в предишното имаше процъфтяваща стопанска система, привлякла милиарди долари вложения. Но през 2016 година споровете с непознати вложители като " Рио Тинто ", несъразмерните разноски на държавното управление и спадащите цени на главните артикули доведоха Монголия до икономическа рецесия, от която тя към момента не се е възстановила.

" Оставка! Оставка! Оставка! ", скандираха протестиращите. Някои носеха плакати, критикуващи неспособността на държавното управление да се оправи с корупцията, замърсяването, икономическата застоялост и рецесията в публичното опазване на здравето. " Те не извършват обещанията, които дадоха ", съобщи Цевегдорж Туваан, общоприет секретар на опозиционната Демократическа партия на Монголия. " Парламентът не можа да накара държавното управление да работи и да е отговорно. Затова през днешния ден желаеме да понесат отговорност ", добави той.

Монголия беше дала обещание да направи съществени разноски за инфраструктура, обществени услуги и градеж на жилища, като притегли милиардни непознати вложения, само че това не се случи, напомня " Ройтерс ". /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР