Хиляди протестиращи опитаха да щурмуват грузинския парламент в Тбилиси. Те

...
Хиляди протестиращи опитаха да щурмуват грузинския парламент в Тбилиси. Те
Коментари Харесай

Протестиращи щурмуваха парламента в Грузия заради комунистически депутат от Русия

Хиляди протестиращи пробваха да щурмуват грузинския парламент в Тбилиси. Те желаеха и оставките на ръководителя на Народното събрание Кобахидзе и на вътрешния министър Георги Гахария, които се считат за виновни за това, че народен представител от съветската комунистическа партия приказва от мястото на ръководителя по време на интернационално събитие.

Протестиращите пробиха полицейския кордон, с цел да влязат в двора на Народното събрание, само че в последна сметка бяха отблъснати.

Всичко стартира по време на Общото съвещание на Междупарламентарната асамблея на православието, конгрес на депутатите от най-вече православни страни. Ръководителят на съветската делегация Сергей Гаврилов откри съвещанието, сядайки на мястото на ръководителя на Народното събрание на Грузия Иракли Кобахидзе.

Това провокира неодобрение измежду опозиционните депутати от Обединеното национално придвижване. Присъствието на съветския народен представител в гневно прозападния грузински парламент провокира отвращение в цялата страна, която през 2008 година се бори и загуби къса, само че кървава война с Москва за отцепническите райони Абхазия и Южна Осетия.

Опозицията излезе от залата, а срещата беше спряна. След това постройката на Народното събрание бе окупирана от хиляди последователи на радикалите. По-рано протестиращите желаеха съветските делегати да изоставен страната неотложно. Те замеряха с яйца постройката на хотела, където е бил настанен Гаврилов от съветската комунистическа партия КПРФ.

Втората вълна на митинга започнa довечера, а броят на участниците доближи към хиляда души.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР