Хиляди протестиращи излязоха по улиците на столицата на Перу и

...
Хиляди протестиращи излязоха по улиците на столицата на Перу и
Коментари Харесай

Сълзотворен газ беше използван срещу протестиращите в Перу

Хиляди протестиращи излязоха по улиците на столицата на Перу и бяха посрещнати със залпове от сълзотворен газ и сачми на фона на конфликти със силите за сигурност единствено часове откакто президентът Дина Болуарте прикани за " помирение " в съвсем два месеца на митинги.

Антиправителственият митинг във вторник беше най-големият – и най-насилственият – от предишния четвъртък, когато огромни групи хора, доста от отдалечени райони на Андите, се спуснаха в столицата, с цел да изискат оставката на Болуарте, незабавни избори и разформироване на Конгреса.

„ Не можем да реализираме помирение, когато тя не споделя истината “, сподели 48-годишната Бланка Еспаня Меса за президента на Перу. Въпреки че очите й се насълзиха от сълзотворния газ, Меса сподели, че е „ щастлива, тъй като през днешния ден пристигнаха доста хора. Сякаш хората се разсъниха.”

Преди предходната седмица множеството от огромните антиправителствени митинги, които последваха свалянето на президента Педро Кастило, се организираха в отдалечени региони на Перу, най-вече в южната част на страната, разкривайки надълбоко разделяне сред жителите на столицата и дълго подценяваната провинция.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР