Хиляди протестиращи излязоха на улиците на Прага. Протестите отново набраха

...
Хиляди протестиращи излязоха на улиците на Прага. Протестите отново набраха
Коментари Харесай

Хиляди подновиха протестите срещу чешкото правителство

Хиляди протестиращи излязоха на улиците на Прага. Протестите още веднъж набраха мощ против новия министър на правораздаването във връзка публичните паники, че Марие Бенешова би могла да " отърве " премиера Андрей Бабиш от обвинявания в измами, написа БГНЕС по материал на Агенция Франс Прес.
Организаторите от групата " Милиони мигове за народна власт " обявиха, че стачкуващите са били десетки хиляди и това е най-големият от серията манифестации поради Марие Бенешова досега. Демонстрантите са загрижени, че тя би могла да почисти имиджа на министър-председателя и милиардер Андрей Бабиш, който бе упрекнат предходната година по отношение на машинация със дотации от Европейски Съюз в размер на два милиона евро. Полицията прикани прокурорите да го обвинят предишния месец.
Ако бъде приет за отговорен, Бабиш може да бъде затворен за период до 10 години. Той неведнъж отхвърляше обвиняванията против него като политически скрит план.
Митингуващите, изпълнили Вацлавския площад, носеха плакати, които гласяха: " Независима правдивост! ", " Подаване на оставка! " и " Срам! "
Партията на Бабиш се трансформира в най-голямата партия в парламентарните избори през октомври 2017 година, заемайки 78 от 200 места в долната камара на Народното събрание.
71-годишната Бенешова беше чешки министър на правораздаването през 2013-2014 година и основен прокурор на страната през 1999-2005 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР