Хиляди протестираха днес в Лондон, вдъхновени от френското протестно движение

...
Хиляди протестираха днес в Лондон, вдъхновени от френското протестно движение
Коментари Харесай

Жълти жилетки протестират срещу мерките за икономии в Лондон

Хиляди стачкуваха през днешния ден в Лондон, въодушевени от френското протестно придвижване на " жълтите жилетки ", призовавайки за завършек на ограниченията за икономии и нови общи избори по отношение на идното излизане на Англия от Европейски Съюз, съобщи Българска телеграфна агенция.

Политици и профсъюзни водачи от цялата страна пристигнаха, с цел да се включат в митинга против икономиите, в който участваха сред 5000 и 10 000 души по оценка на уредниците.

Облечени в жълти жилетки и с надписи на гърба " Англия е унищожена ", хората стачкуваха в Лондон с искане политиците да извърнат внимание на техните компликации, а не да се занимават единствено с излизането на Англия от Европейски Съюз.

Драстичните ограничения за икономии и Брекзит разделиха нацията съгласно уредниците. Откакто торите са на власт бездомните се усилиха над два пъти, сподели Стив Търнър от синдиката Юнайт (Unite). Той добави, че националната здравна система, обществените грижи и учебните заведения са в цялостен хаос.

Сблъскваме се с държавно управление, което няма никаква визия за всекидневните страхове и терзания на множеството хора в страната, означи той.

Представители на френските " жълти жилетки " също дойдоха в Лондон. Всички европейски страни би трябвало да се причислят към тази борба против ограниченията за икономии, съобщи Ерик Симон.

Протестното придвижване на " жълтите жилетки " във Франция стартира в средата на ноември. Първоначално то бе ориентирано против планувано повишение на налозите върху горивата, само че последователно прерасна в митинг против държавното управление на президента Еманюел Макрон.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР