Хиляди привърженици на опозиционната Партия на бъдещето се събраха в

...
Хиляди привърженици на опозиционната Партия на бъдещето се събраха в
Коментари Харесай

Първи митинг след военния преврат в Тайланд

Хиляди последователи на опозиционната Партия на бъдещето се събраха в съботния ден в центъра на Бангкок. Пред тях приказва водачът на партията – Тханатхорн Чунгрунгреангкит, който съобщи, че „ сегашната акция е единствено началото на битката “. „ Днес ние демонстрираме мощ, с цел да могат в бъдеще другите да се причислят към нас. Днешното мероприятие е тест за идните съществени акции през идните месеци “, добави той.

На транспаранти, протестиращите бяха изписали „ Искаме правдивост! “ и „ Справедливостта – това е волята на закона! “. В региона, в който се организира митинга, интернет връзката е изцяло прекратена. Интересно е да се означи, че липсва и полиция. По-рано управляващите оповестиха, че мероприятието ще бъде охранявано от 150 000 служители на реда.

По-рано Тханатхорн Чунгрунгреангкит предложения своите последователи посредством стрийминг във Фейсбук на среща с него, с цел да съобщи несъгласието си с провежданата от настоящето държавно управление политика. Причина за това стана решение на изборната комисия на Тайланд за разформироване на Партията на бъдещето.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР