Хиляди празнуващи на площад Сан Марко станаха свидетели не на

...
Хиляди празнуващи на площад Сан Марко станаха свидетели не на
Коментари Харесай

Два „Полета на ангела“ на карнавала във Венеция

Хиляди празнуващи на площад Сан Марко станаха очевидци не на един, а на два „ Полета на ангела “ - обичайната гала, с която се слага началото на Карнавала във Венеция , оповестява Агенция Франс Прес.

Всяка първа неделя на събитието млада жена, която локалните хора назовават „ Мари “, се спуска по 99-метрово въже от камбанарията на високата катедрала , издигаща се над площада.

Colorful images from the opening days of this year’s Carnival in Venice, via?
— The Atlantic (@TheAtlantic)

При спускането си ангелът разпръсква конфети над празнуващите, мнозина от които са в карнавални костюми и с емблематичните венециански маски на лицата си.
 БГНЕС
Тази година достойнството да бъде ангелът се падна на 20-годишната Ерика Чия, която полетя под съпровода на песента на Дейвид Бауи „ Космическа странност “.-->

По изключение тази година нейният полет беше предшестван от спускането на “ангела войник “ - 27-годишният Микол Роси, който символизираше вярата и силата на момичето в битката с тежкото заболяване на Крон (бел. ред. заболяването на Крон е хронично рецидивиращо инфектиране на стомашно-чревния тракт).
 БГНЕС
Традицията на Карнавала във Венеция стартира преди 10 века.

Masked revelers kick off the official opening of Carnival in style.
— Kristen Ross (@TheKristenRoss)

Събитието се организира преди Великите пости - 40-те дни на пост и самоограничение преди Възкресение Христово. Кулминация на празненствата ще бъде Дебелият Вторник или Марди Гра на 5 март.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР