Хиляди португалски полицаи се събраха днес в Лисабон, за да

...
Хиляди португалски полицаи се събраха днес в Лисабон, за да
Коментари Харесай

Полицаите в Португалия на протест за по-добри заплати

Хиляди португалски служители на реда се събраха през днешния ден в Лисабон, с цел да изискат по-добри заплати и условия на труд. Това е първият огромен митинг, откакто социалистите се върнаха на власт след изборите предишния месец.
Носейки цивилни облекла, полицията изиска „ обективни заплати и почтени условия на труд “, когато усили натиска върху държавното управление на министър-председателя Антонио Коста. Миналата зима той се изправи пред митинги на служащи от публичния бранш, изискващи нарастване на заплатите след години на по-силна спестовност.
Ръководителят на основния полицейски синдикат Пауло Родригес сподели за Агенция Франс Прес, че държавното управление до момента остава глухо за техните претенции.
" Министрите са същите и нищо значимо не се промени по тези въпроси през последните четири години - това основава неустойчивост и удря по успеваемостта на нашите екипи ", оплака се Родригес.
„ През последните 10 години доста бонуси бяха прекъснати “, оплака се Исмаел Дуарте, 52-годишен служител на реда от централния град Томар, който съобщи, че печели към 1500 евро (1750 долара) - сума до които той сподели, че едвам се е добрал за 20 години.
" Португалия не може да бъде една от най-безопасните страни в света и да малтретира своите сили за ред и правда по този метод. Ние заслужаваме повече почитание ", добави различен офицер, Антонио Барейра, 45-годишен.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР