Хиляди порции пържен дроб бяха изядени в Одрин на Фестивала

...
Хиляди порции пържен дроб бяха изядени в Одрин на Фестивала
Коментари Харесай

Ядене на корем в Одрин, хиляди посетиха Фестивала на джигера

Хиляди порции пържен дроб бяха изядени в Одрин на Фестивала на джигера. Това е повече от звук и половина черен дроб, оповестиха уредниците.

Местни и хиляди туристи, включително и от България, участваха в културната демонстрация, която се възобнови след двегодишно спиране поради коронавирус пандемията.

Фестивалът, който е под мотото " Ела в Одрин, хапни джигер “, е отдаден на гурме деликатеса на одринци - джигер (пържен дроб в тава) и е с интернационално присъединяване на сформира за духова музика.

Тази година присъединяване взеха оркестри от Истанбул, Измир, Измит,Болу, Одрин, както и сформира от още 6 страни - България, Румъния, Черна гора, Молдова, Албания, Унгария. От България се показаха духовите оркестри от Добрич, Бургас и Търговище.

Фестивалът бе открит с общ церемониал на духовите сформира в центъра на града, които пред паметника на Ататюрк извършиха националния химн на Република Турция. Участниците в парада образуваха живописна панорама и бяха горещо приветствани от стеклите се на площада жители и туристи от чужбина.

Кметът на Одрин Реджеп Гюркан уточни, че одринският фестивал е уникален. През 2018 година в книгата за върховете Гинес бе включена най-голямата тава за пържен дроб в града.

" Нашата цел през 2014 година беше 5 милиона туристи в средносрочен и 10 милиона в дълготраен проект. Сега задачата ни е 10 милиона туристи. Вярвам, че ще реализираме тази цел след няколко години и ще реализираме нови цели ", разгласи кметът на Одрин.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР