Хиляди полицаи и войници са разположени в кризисни райони в

...
Хиляди полицаи и войници са разположени в кризисни райони в
Коментари Харесай

Албания изпрати войници на помощ след като пороите предизвикаха наводнения и свлачища

Хиляди служители на реда и бойци са ситуирани в спешни региони в Албания, с цел да оказват помощ на хората, изпаднали в потребност откакто проливни дъждове провокираха огромни наводнения и лишиха живота на колективен служащ, оповестиха управляващите.
Жертвата Сабри Влинга почина до момента в който работеше на електрически стълби в Росковец в наводнената южна част на страната, оповестиха от елекроразпределителната компания.
Други двама души пострадаха при сходни произшествия.
Около 4 600 служители на реда и бойци са изпратени да оказват помощ за спасяването на хора, наранени от наводненията, заяви в събота министър председателят Еди Рама и назова обстановката „ извънредно критична”.
Около 1500 души в потърпевшите региони са избавени, а няколко хиляди къщи са без електричество, тъй като доста електрически стълбове са отнесени от кални свлачища, сподели Шемси Пренчи – шеф на „ Гражданска защита”.
Повече от 7 874 хектара аграрни земи, както и 3 193 къщи са под вода, а няколко пътя в южната част на страната са непроходими.
Въоръжените сили построиха краткотраен мост в Дарезезе, на към 70 км. от столицата Тирана, с цел да доближат до 2000 поданици, откъснати от наводненията, заяви министерството на защитата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР