Хиляди пловдивчани почетоха днес храмовия празник на митрополитската църква Света

...
Хиляди пловдивчани почетоха днес храмовия празник на митрополитската църква Света
Коментари Харесай

Не се съблазнявайте от временни блага и придобивки, призовава митрополит Николай

Хиляди пловдивчани уважиха през днешния ден храмовия празник на митрополитската черква " Света Марина " и участваха на архиерейската литургия, изнесена от дядо Николай. След ритуала той се обърна към богомолците и прикани да почитат всеки етнос в този град. " Пазете вярата си, бъдете правилни на Христа и неговата черква до гибел, както е направила света Марина ", сподели още той.

" Във времена, когато управляващите не се почитат, дано се обърнем с признателност към тези, които ни ръководят, тъй като те са изпратени от Бога ", продължи словото си дядо Николай, откакто изброи поименно присъстващите управници в храма- регионалният шеф Здравко Димитров и ръководителят на Общинския съвет Савина Петкова. Обичайното си послание към хората в църквата, в което нормално дядо Николай разяснява настоящи тематики, този път той приключи с апел " Не се съблазнявайте от краткотрайни богатства и придобивки, живейте благочестиво! "

След два дни, на 19 юли, пловдивският митрополит, който от година се е настанил трайно в манастира " Свети Кирик и Юлита " над Асеновград, ще означи своя 50 годишен празник и чака на архиерейската литургия там да участват президентът на републиката Румен Радев и патриархът на Българската православна черква Неофит, които са поканени. 
Освен новите палати на митрополита в манастира, взет след правосъдна сага от Съюза на българските архитекти преди години, нова е и първокласната лимузина в автопарка му.  
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР