Хиляди пловдивчани останаха без вода в рамките на последните няколко

...
Хиляди пловдивчани останаха без вода в рамките на последните няколко
Коментари Харесай

Жители на“Източен“ без вода в големите жеги: Вече не се издържа, спират без предупреждение

Хиляди пловдивчани останаха без вода в границите на последните няколко дни в региона на ул. „ Богомил”. Проблемите в региона стартираха на 28 юни, когато жителите бяха без вода за повече от 30 часа. Вчера водоподаването бе обновено към 18:00 часа, само че драмата със прекъсването на водата в региона продължи и през днешния ден.

В момента, на място се осъществя огромен ВиК план, а жители алармираха неведнъж до TrafficNews , че в региона проблемите с водоснабдяването не престават от доста време и много постоянно биват възпрепятствани да правят обикновени действия.

" С малко дете сме, а 48 часа нямаме вода. Това е неприемливо ", разяснява пловдивчанин. От началото на ремонта всяка седмица има по няколко дни с нарушено водоподаване. " Като гледаме по какъв начин върви ремонтът, не сме сигурни дали тези хора са наясно какво вършат ", описаха хора от квартала.

Оказва се, че не всички поданици на квартала са били известени за прекъсването на водата. Предизвестия са били разлепени единствено на някои блокове и заради тази причина, е имало и хора, които не са били готови да останат през целия ден на изсъхнало.

„ Проблемът продължи два дни. От интернет разбрахме, че повредата е огромна. В момента имаме вода, само че е кафява и мръсна. Имаше дни, в които поради ремонта спираха водата даже и без предизвестие. Когато вършат такива поправки би трябвало да поставят на вратата съобщение, с цел да бъдем подготвени”, разясняват поданици.

Подключването на новия етернитов водопровод на улица „ Гълъбец “ към съществуващия чугунен по улица „ Богомил “ се е забавило поради неналичието на съосие. Заради комплицираната процедура по подключване на тръбите, от „ Водоснабдяване и канализация “ са прекъснали водоподаването в целия регион „ Източен “, като се изключи квартал „ Столипиново “.

Ето по какъв начин пловдивчани се оправят с безводието:

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР