Хиляди парижани отново излязоха на протест по улиците на френската

...
Хиляди парижани отново излязоха на протест по улиците на френската
Коментари Харесай

Нов голям протест в Париж срещу пенсионната реформа на Макрон

Хиляди парижани още веднъж излязоха на митинг по улиците на френската столица против препоръчаната пенсионна промяна на френския президент Еманюел Макрон. Намеренията на Макрон да ореже привилегиите за ранно пенсиониране във Франция за редица специалности към този момент провокираха невиждана едномесечна транспортна стачка.

Някои протестиращи са облечени в жълти жилетки, които през последната година станаха знак на опълчване на опитите на Макрон за промени. Сега френският президент предлага комплицираната система от над 40 обособени пенсионни режима да се опрости, като се вкара единна скица, основана на точки.

Синдикатите и засегнатите специалности обаче отхвърлят схемата, заявявайки, че тя ще принуди милиони французи да работят след формалната пенсионна възраст на 62 години.

Протестиращите през днешния ден след обяд от Лионската гара в Източен Париж зад великански банер с надпис " Макрон, изтегли плана си; резервира и усъвършенства пенсиите ни ", отправяйки се към Източната гара, на четири километра на север, предадоха международните организации.

Синдикатите организират нов огромен митинг в четвъртък, когато се чака учители, болнични служащи и други да се причислят към стачката.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР