Хиляди парижани излязоха на улицата да протестират срещу новата трудова

...
Хиляди парижани излязоха на улицата да протестират срещу новата трудова
Коментари Харесай

Насилие на първия голям протест срещу Макрон

Хиляди парижани излязоха на улицата да стачкуват против новата трудова промяна , препоръчана от президента на Франция Еманюел Макрон, осведомят международните организации.

Впоследствие стана ясно, че е избухнало принуждение по време на демонстрациите в Париж.

Френският вестник " Фигаро " написа, че демонстрацията е почнала към 14,00 часа локално време на Площада на Бастилията.

Хиляди други също стачкуват в Лион, Ница и Марсилия.

Общата конфедерация на труда, вторият максимален профсъюз в страната, стачкува против препоръчаната от държавното управление промяна.

Генералният секретар на Общата конфедерация на труда Филип Мартинес съобщи, че промените са " обществен прелом ".

Според него към 100 000 души стачкуват в страната.



На 31 август френското държавно управление разгласи проект за реформиране на Кодекса на труда за да даде на работодателите повече независимост и да подтиква стопанската система. Реформата ще покрие краткосрочните и безсрочни контракти за наемане, процедурите за премахване от работното място, както и други трудови правни отношения.

Проектът е остро подложен на критика от синдикати и леви партии, защото се притесняват, че измененията улесняват фирмите при уволнение на личен състав и водят до понижаване заплащането при ексклузивен труд.

Според " Националния фронт " промените наподобява са в интерес на огромните компании, а не на дребните или междинни предприятия. Най-големият синдикат CFDT няма да взе участие в стачката.

Промените се чака да бъдат импортирани в Министерски съвет на 22 септември.

Това е първото огромно предизвикателство за Макрон, който сега е на посещаване в Свети Мартин, с цел да инспектира вредите от урагана " Ирма ".

Макрон беше стопански министър в социалистическото държавно управление на президента Франсоа Оланд, чиито опит за трудова промяна докара до седмици на митинги, в които участваха 400 000 души, както и до протест в партията му. Оланд беше заставен да се съобрази, само че за момента Макрон не демонстрира, че е подготвен да се откаже.

Социологическо изследване от 1 септември демонстрира, че гласоподавателите са със смесени визии за промяната. Близо 60% са срещу промяната на Макрон като цяло. Но когато респондентите погледнат ограниченията поотделно, множеството от тях са подкрепяни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР